Gyarlóságok könyve

Bíró Zoltán István
L’Harmattan Kiadó, 2014

Leskelődő parasztlányt pillant meg két sétáló férfi – Casanova és Zinovjev – a Szentpétervár közeli catherinenhofi erdőben, 1764-ben. A valóságos, történeti Giacomo Casanováról és kétes hírű barátjáról, Zinovjevről van szó. A lány, akit a kalandor magával visz Moszkvába, útjuk során bámulatos átváltozáson esik át. Amikor pedig Casanova egy kétemeletes palota erkélyéről a levegőben lépkedve a szemben lévő házba indul, a történet megengedi a lehetetlent, hogy átért, s nyitva hagyja a valószerűt, hogy lezuhant, és halálra zúzta magát az utcaköveken.

E téren és időn túli történetben a főszereplőt hol C.-nek, hol pedig Cééének hívják, egyszer fejlesztési igazgató egy multinacionális vállalat budapesti cégénél, máskor újságíró: a szereplők ritkán keresik, akaratlan mégis gyakran megtalálják térben és időben az átvezetéseket és a csomókat az élet szőttesének sűrűjében.

Online olvasható az alábbi borítókép nyilára bökve

Kényelmes olvasáshoz használja az alábbi kép alatti menüsávban az egér rávitelével felbukkanó Full screen gombot és utána a felnagyított könyvben lapozzon a nyilakkal. Olvasásból kilépni a billentyűzet szokásos „Esc”, mobilon a „Vissza” gombjának választásával lehet.

Elektronikusan szabadon letölthető és nyomtatva megvásárolható

Ide kattintva új ablakban nyílik meg a regény, amelyből ingyenesen le lehet tölteni pdf-ben. Megvásárolható többek között a Bookline és a Libri könyvkereskedéstől, vagy a kiadótól.